vrijdag, juli 18, 2003

Praten met Japanse katten

Omdat maar liefst 300.000 Japanse hondenliefhebbers een gadget hebben gekocht dat geblaf zogenaamd vertaalde in mensentaal, richt de Japanse speelgoedfabrikant Takara zich nu ook op eigenaars van katten.
De Meowlingual is een toestel in de vorm van een kat dat in november in Japan in de winkels ligt. Het vertaalt het gemiauw en gesnor in zinnen als "Daar kan ik niet tegen". Het ding kost 66 euro, een stuk goedkoper dan de hondenvariant, de Bowlingual, die 112 euro kost, maar een doorslaand succes was in Japan. In augustus komt de Bowlingual in de Verenigde Staten op de markt.
Beide gadgets maken gebruik van wetenschappelijke gegevens over dierengeluiden van een Japans onderzoekscentrum dat ook de menselijke stem analyseert om misdaden op te lossen en software voor mobiele telefoons te ontwikkelen.
De kattenvertaler heeft geen leiband zoals de hondenvertaler. Bovendien moet het kattenbaasje de microfoon voor de bek van de kat houden en hopen dat die iets 'zegt'. Mocht de kat niet in de stemming zijn, dan vermaakt de Meowlingual de koper met speelse eigenschappen zoals een horoscoop voor kattenliefhebbers en andere verrassingen.

Ik vond dit bericht op Ballenbak, waar ook de reactie van Rob staat: "Ze kunnen tegenwoordig ook overal een miauw aan passsen." Daar heb ik niks meer aan toe te voegen.

Geen opmerkingen: