zaterdag, februari 24, 2007

'Nederlanders voor boerkaverbod'

AMSTERDAM - Bijna zeven op de tien Nederlanders zijn voor een boerkaverbod voor vrouwen in het openbaar. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond. Van de ondervraagden stelt 66 procent voor een verbod te zijn, 32 procent is tegen zo'n verbod, de rest weet het niet.
Minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) stelde donderdagavond in Nova dat de boerka in Nederland 'moet kunnen'. De kleding gedragen door moslima's beperkt volgens de minister de integratie niet. VVD-Kamerlid Henk Kamp uitte daarop harde kritiek. Volgens Kamp is de boerka iets wat 'zo veel mogelijk moet worden tegengegaan'.
De opmerking van Vogelaar is tegenstrijdig met een passage in het regeerakkoord. Daarin staat een verbod op gelaatsbedekkende kleding 'ter bescherming van de openbare orde en veiligheid'.
Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid heeft aangegeven een initiatiefwet te gaan schrijven voor een boerkaverbod als Vogelaar de wet niet aanpast. Van zijn aanhang is 97 procent voor een boerkaverbod. Onder GroenLinks aanhangers bedraagt dit percentage 30 procent.
(Bron)

Volgens mij weet de gemiddelde Nederlander niet eens precies wat een boerka is.

1 opmerking:

Unknown zei

ach M de H heeft gewoon op die 7 computers ingebroken en hem eigen antwoorden op hem eigen vragen ingevuld.