woensdag, december 22, 2010

Lege ME-busjes moeten overvallers weren

ROTTERDAM - Lege busjes van de mobiele eenheid (ME) in het politiedistrict Rotterdam-Oost moeten potentiële overvallers afschrikken.
De busjes worden op verschillende plekken in Rotterdam-Oost neergezet, meldde een woordvoerder woensdag naar aanleiding van berichtgeving daarover in het AD.
De busjes worden meestal rond sluitingstijd geparkeerd bij winkelcentra, omdat het risico op overvallen dan het grootst is. Politiemensen lopen er dan nog even rond, maar gaan op een gegeven moment weg zonder het busje mee te nemen.
Ze komen binnenkort te staan in de deelgemeenten Prins Alexander en Kralingen-Crooswijk en de gemeente Capelle aan den IJssel.
Het gebruik van lege busjes is onderdeel van een pakket aan maatregelen om het aantal overvallen in Rotterdam omlaag te krijgen. Volgens Bas van Tol, districtschef Oost, is dat deels al gelukt.
''We zijn op 13 december deze lege ME-bussen her en der gaan parkeren. Sindsdien hebben we geen overval meer gehad, terwijl we in de week voor 13 december vrijwel iedere dag nog een overval hadden'', aldus Van Tol.
Rond de sinterklaasperiode liet Van Tol politieagenten als zwarte piet in winkelcentra rondlopen.
''Je moest eens weten wat die allemaal tegenkwamen. Zo willen we op allerlei manieren overvallen en berovingen voorkomen. Lege ME-bussen horen daar ook bij.''
(Bron)

Handig dat ze dan vast zeggen dat het lege busjes zijn.

Geen opmerkingen: