donderdag, december 23, 2010

Nepstrooizout oorzaak ontruiming supermarkt

EIBERGEN - Niet lekkende ammoniak uit een koeling, maar nepstrooizout is de oorzaak van de ontruiming van een C1000-supermarkt in Eibergen, afgelopen dinsdag.
De supermarkt werd in allerijl ontruimd toen door een indringende ammoniaklucht enkele mensen onwel werden.
Uit onderzoek door de brandweer is gebleken dat kunstmestkorrels die waren verkocht als strooizout, de stank veroorzaakten.
''We hadden de tien zakken van 25 kilo gekocht bij een tankstation, omdat er nergens anders strooizout verkrijgbaar was. Het strooisel werd vervolgens onder het schoeisel van de klanten meegenomen in de winkel. Op de deurmatten gaf het een soort chemische reactie en dat zorgde voor de indringende ammoniaklucht'', meldde bedrijfsleider Rick Kiffen donderdag.
De supermarkt was drie uur lang ontruimd. De omzetschade loopt in de duizenden euro’s. C1000 gaat de pomphouder niet aansprakelijk stellen, omdat die volgens de bedrijfsleider te goeder trouw handelde.
De politie ziet geen aanleiding de kwestie verder te onderzoeken.
Een woordvoerder van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) liet donderdag weten wel een onderzoek in te stellen.
De supermarkt wordt gevraagd een monster van het strooisel beschikbaar te stellen. Volgens de VWA is er tot nu toe nog niet op grote schaal gefraudeerd met nepzout.
(Bron)

Geen opmerkingen: