dinsdag, december 21, 2010

Trein uren vast in weiland bij Zaandam

AMSTERDAM - In een weiland tussen Zaandam Kogerveld en Purmerend heeft een trein bijna vier uur vastgestaan doordat de bovenleiding naar beneden is gekomen. In de trein zijn zeshonderd mensen aanwezig.
Een woordvoerster van de NS meldt dat het voertuig om 13.20 uur weer is gaan rijden. De trein wordt voortgesleept door een diesellocomotief die het voertuig naar station Zaandam brengt. Daar worden de reizigers opgevangen.
De trein stond op een lastige, moeilijk te bereiken plek. De reizigers moesten daarom binnenblijven, omdat er geen weg of treinstation in de buurt is. Ook kunnen bussen of taxi's de trein niet bereiken.
Er is geen elektriciteit en warmte in de treinstellen door de kapotte bovenleiding. Reizigers krijgen van de brandweer eten en drinken.
Momenteel is er geen treinverkeer mogelijk tussen Zaandam Kogerveld en Purmerend Overwhere.
Volgens ProRail is er behoorlijke schade, waardoor beide sporen niet gebruikt kunnen worden. Op het traject zijn bussen ingezet. Treinverkeer tussen Zaandam en Hoorn wordt omgeleid via Alkmaar.
(Bron)

Ik zag op het RTL-nieuws mensen die heel boos waren op de NS en de brandweer loofden, want 'die bekommerden zich tenminste om ons'.

Geen opmerkingen: