maandag, november 17, 2003

Gelderland zet verklikkers in openbaar vervoer

ARNHEM - De provincie Gelderland stuurt in de eerste weken van december zogenoemde kwaliteitsscouts op weg met bus en trein. Deze verklikkers moeten de provincie melden of de openbaar vervoersbedrijven de kwaliteit leveren die zij hebben beloofd.
De scouts zijn mensen die dagelijks gebruik maken van het openbaar vervoer. Busreizigers moeten letten op vertrektijden, zitplaatsen en het rijgedrag van de chauffeur. Ook de netheid en de hygiëne van de bus kan een onderwerp zijn, aldus een woordvoerster van de provincie. Gelderland spreekt organisaties die een onvoldoende scoren aan op de resultaten.
Reizigersorganisatie ROVER zorgt voor verklikkers in het treinverkeer. Deze scouts letten niet alleen op aankomst- en vertrektijden van de trein, maar ook op veiligheid op de stations, aantallen verkoopautomaten, openingstijden van loketten en mededelingen over vertragingen. Alle grote NS-stations in Gelderland kunnen op een bezoekje rekenen.
Gelderland is voor zover bekend de eerste provincie die controles laat uitvoeren door de reizigers zelf. De gebruikers van het openbaar vervoer krijgen daarmee een belangrijke stem in het besluiten over noodzakelijke verbeteringen. Gelderland hoopt met de inzet van kwaliteitsscouts het voorzieningenniveau van het openbaar vervoer op peil te houden, ondanks de aangekondigde forse overheidsbezuinigingen.
(Bron)

Geen opmerkingen: