zaterdag, november 22, 2003

Uitgeverij deelt boeken uit in trein

ROTTERDAM - Uitgeverij Lemniscaat gaat 1 december circa 7000 boeken neerleggen in de trein van Rotterdam naar Groningen en in die van Haarlem naar Maastricht. Het is de bedoeling dat de ruim twintig titels gaan circuleren onder de passagiers. Het is niet de bedoeling dat de reizigers de boeken meenemen.
De uitgeverij hoopt de aanwezigheid van boeken in de trein net zo gewoon te maken als die van tijdschriften en kranten. De te verspreiden boeken bevatten vrijwel allemaal korte stukken. De boeken worden voorzien van grote, slecht te verwijderen stickers met het doel van de actie.
Het gaat zowel om uitgaven die heel goed verkopen als boeken die nog wel wat extra belangstelling kunnen gebruiken, aldus de uitgeverij. Het aanbod wordt zeer gevariëerd: van prentenboeken tot filosofieboeken en van heel dure exemplaren tot goedkopere.
De uitgeverij, die met de actie ook haar 40-jarig jubileum viert, heeft overigens niet de illusie dat alle boeken eindeloos in de treinen zullen rondzwerven. Zij verspreidt de boeken 1 december vanaf 7.00 uur vanaf station Utrecht. Ook op de perrons biedt zij reizigers exemplaren aan.
(Bron)

"Het is niet de bedoeling dat de reizigers de boeken meenemen." Hm. Hopen op vertraging?

Geen opmerkingen: