donderdag, december 08, 2005

Kort geding vakbonden tegen Hema

UTRECHT - FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond hebben de Hema voor de rechter gedaagd. Zij eisen dat het winkelbedrijf het cao-akkoord dat het heeft gesloten met de vakbond Vereniging Hoger Personeel intrekt. De Hema wilde tot nu toe niet ingaan op een verzoek daartoe van de bonden.
De Hema wil in de cao afspreken dat toekomstige werknemers een stuk minder betaald krijgen. De twee bonden wilden daar niet aan. Maar de VHP was wel bereid die cao af te sluiten.
"Een loon van maximaal 1330 euro vinden wij schandalig laag", aldus M. Jansen van FNV Bondgenoten. Nieuwe werknemers zouden 8 tot 21 procent minder gaan verdienen dan het huidige personeel. Bovendien verdwijnt de toeslag voor werken op zaterdag en op koopavonden.
FNV en CNV vinden het cao-akkoord tussen VHP en de Hema "niet rechtmatig". VHP vertegenwoordigt alleen het hoger personeel en niet het winkelpersoneel. "Dat kan niet eens lid worden van de VHP", aldus de twee bonden.
Het kort geding dient 20 december in Amsterdam.
(Bron)

Bruto per maand vanaf 23 jaar: 1300 (op basis van 36 uur per week) exclusief toeslagen (die kunnen oplopen tot 200 euro per maand).
Nieuwe plan: 1330, en geen toeslagen.
Ik kan me voorstellen dat ze daar niet erg blij mee zijn.

Geen opmerkingen: