zaterdag, december 10, 2005

Treinverkeer Noord-Brabant ernstig ontregeld

RIJSWIJK - Het treinverkeer in Noord-Brabant dat al sinds donderdag is ontregeld door een ontsporing van een goederentrein, kreeg zaterdag ook nog eens te kampen met een breuk in de bovenleiding bij Oisterwijk. Door de leidingbreuk kon een van de twee sporen tussen Tilburg en Boxtel ruim zeven uur niet worden gebruikt. Dit leidde tot extra vertraging, zo meldde spoorbeheerder ProRail.
Bij het passeren van een intercitytrein, die van Venlo op weg was naar Den Haag, werd rond 10.00 uur de bovenleiding bij Oisterwijk naar beneden stukgetrokken. Bussen moesten de ruim vijfhonderd passagiers van de intercity ophalen.
De route tussen Tilburg en Eindhoven diende als omleidingsroute voor doorgaande reizigers tussen Eindhoven en Den Bosch. Op dit traject worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd, nadat donderdag een goederentrein bij Boxtel was ontspoord. "Het was echt een ongeluk bij een ongeluk", reageerde een woordvoerder van ProRail.
De Nederlandse Spoorwegen waren niet blij met de extra problemen voor de reizigers naar het zuiden. Door allerlei kerstmarkten is het erg druk in de treinen.
Ook in Overijssel hebben reizigers met vertragingen te maken. Tussen Zwolle en Deventer is een bovenleiding defect. Treinverkeer is onmogelijk en de NS laat bussen rijden.
(Bron)

Je zou ook kunnen denken dat er steeds meer 'ramptrajecten' bij komen :-(

Geen opmerkingen: