woensdag, december 07, 2005

Verdachte passagier doodgeschoten op vliegveld Miami

AMSTERDAM - Een speciale veiligheidsfunctionaris heeft woensdag geschoten op een verdachte passagier op de luchthaven van Miami in Florida. Volgens de nieuwszender CNN schoot de 'air marshal' omdat de man, die aan boord was van een toestel van American Airlines, had gezegd een bom in zijn tas te hebben. De 44-jarige Amerikaanse man bezweek volgens CNN aan zijn verwondingen.
De verdachte man zou in de slurf tussen het toestel en de pier verzocht zijn om op de grond te gaan liggen, waarop hij niet reageerde. Toen de passagier ondanks waarschuwingen zijn hand niet uit zijn tas haalde, schoot de air marshal op de man.
Een van de vrouwelijke passagiers aan boord verklaarde tegenover een lokaal tv-station dat de verdachte man na de landing in het toestel wild door het gangpad liep. Hij werd gevolgd door een "hysterische" vrouw die steeds zei: "Mijn man, mijn man!". Volgens de passagier had de vrouw ook gezegd dat haar man een "bipolaire stoornis" had (manisch depressief was) en geen medicatie had gehad. Het toestel kwam uit Medellin in Colombia en zou na een tussenstop in Miami doorvliegen naar Orlando. Volgens de eerste berichten is er geen bewijs van een bom in de tas van de passagier gevonden.
Air marshals zijn gewapend en in burger. Ze worden doorgaans ingezet op risicovluchten. De functionarissen zijn getraind op het uitschakelen van kapers/terroristen. Het is volgens CNN de eerste keer dat een air marshal zijn wapen heeft gebruikt.
(Bron)

Geen opmerkingen: