woensdag, januari 30, 2008

Buschauffeurs Tilburg dreigen met carnavalsstaking

AMSTERDAM - Buschauffeurs in Tilburg dreigen met een staking tijdens carnaval. Zij voelen zich steeds onveiliger in de bus. De chauffeurs vinden het onverantwoord om in de huidige veiligheidssituatie met carnaval 'bedronken en pillen etende mensen' te vervoeren.
Dat schrijven zij in een brief aan vervoerder Veolia. Buschauffeurs vinden dat het huidige systeem van Veolia om noodhulp in te roepen niet voldoende werkt. De meldkamer van de vervoerder zit in Sittard.
Zij willen 'keiharde' garanties op papier dat er communicatie mogelijk is en dat zij op steun kunnen rekenen. "Herhaaldelijk is door ons en andere vestigingen aangegeven dat de communicatie van en naar de verkeerscentrale slecht is of ronduit niet tot stand kan worden gebracht", schrijft de chauffeursgroep Tilburg in een brief aan twee bestuurders van Veolia.
PvdA-raadslid Tine van der Weyer heeft het college vragen gestuurd over de dreigende stakingen en de huidige veiligheidssituatie op de bussen. Volgens haar hebben vorig jaar tijdens carnaval 105 duizend mensen in Tilburg gebruikgemaakt van de bus.
De buschauffeurs eisen voor donderdagavond 19.00 uur maatregelen. Komen die er niet, dan leggen zij het werk neer.
(Bron)

Geen opmerkingen: