donderdag, januari 31, 2008

Man in Amsterdams café werd doodgeschoten

AMSTERDAM - De 44-jarige man uit Monnickendam die zaterdagochtend omkwam in café Familia in Amsterdam-Noord, is doodgeschoten. Hij is niet omgekomen door de handgranaat die in de horecazaak ontplofte.
De man had die zelf laten exploderen, maakte teamleider Jouke de Jong van het Bureau Opsporing van de Amsterdamse politie donderdag bekend.
De Monnickendammer had de granaat volgens getuigen al de hele avond dat hij in het café was bij zich. Hij gedroeg zich erg agressief en was volgens de politie vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs.
Rond 04.00 uur trok hij de pin uit het explosief en gooide het op de grond.
Minstens negen personen raakten daarbij gewond. De Monnickendammer bleef zelf ongedeerd en begon meerdere slachtoffers te slaan en te schoppen. Uiteindelijk schoot een van de aanwezigen hem met meerdere kogels neer.
De politie kon deze 37-jarige man donderdag aanhouden, nadat hij zich zelf meldde op een politiebureau in de Amsterdamse binnenstad. Wat precies aan de ontploffing is voorafgegaan, is nog onbekend.
De met kleine kogeltjes gevulde granaat explodeerde om 4 uur, na sluitingstijd. Er waren op dat moment nog meerdere personen in zaak aan de Kamperfoelieweg aanwezig. Toen de politie ter plekke kwam, lagen meerdere personen gewond op straat en in de horecazaak.
Inmiddels hebben zich negen gewonden bij de politie gemeld, maar die sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zijn. Een persoon moet een oog missen, een ander heeft kogeltjes in zijn darm.
Drie gewonden liggen nog in het ziekenhuis. De politie spreekt van "een wonder" dat er niet meer doden zijn gevallen.
(Bron)

Geen opmerkingen: