vrijdag, december 17, 2010

Ierse man castreert hond buurman

AMSTERDAM - Een Ierse man moet zijn buurman 730 euro schadevergoeding betalen voor het castreren van diens hond. Dat heeft een rechtbank in Letterkenny bepaald.
De dierenbeul, Eddy Flood (43), beweerde tegenover de rechter dat zijn drie honden werden lastiggevallen door de terriër van zijn buurman, schrijft de Belfast Telegraph. Na het dier twintig keer tevergeefs uit zijn huis te hebben gezet, besloot hij de hond te castreren.
Daarvoor gebruikte Flood een ring die normaal gebruikt wordt om lammeren te castreren. Na enkele dagen vallen de testikels er vanzelf af.
De eigenaar van de driejarige terriër Rusty, Frank McGettigan, zag dat zijn hond zich ziek en lethargisch gedroeg. Hij was radeloos toen hij ontdekte dat de testikels van het beest waren verdwenen.
McGettigan vertelde de rechter in Letterkenny dat hij het voorval besprak met zijn buurman. Flood ontkende er iets mee te maken te hebben, maar heeft de daad later toegegeven. Volgens zijn raadsvrouw deed hij het, omdat de terriër constant probeerde te paren met zijn honden.
De rechtbank heeft Flood veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 730 euro aan zijn buurman. Daarvan is 230 euro voor de kosten van de dierenarts en 500 euro ter compensatie voor het verlies van de hond. McGettigan zag zich gedwongen Rusty weg te geven, omdat hij vreesde voor de veiligheid van de hond.
(Bron)

Geen opmerkingen: