vrijdag, december 17, 2010

Opa kan het smokkelen niet laten

WENEN - Een 77-jarige Oostenrijker kan het drugssmokkelen niet laten. Bij zijn 23e veroordeling beloofde hij de rechter nog dat hij nu echt zou ophouden. Maar nu heeft de 'drugsopa' weer de handboeien om gekregen.
De politie beschuldigt hem ervan dat hij vijftig keer drugs heeft vervoerd van Amsterdam naar Wenen. Bij zijn laatste reis is hij betrapt met een kilo cocaïne.
De bejaarde leverde de drugs af bij dealers. Maar hij had in Wenen ook zelf drugs verstopt in huizen, die hij had gehuurd onder de naam van componist Johan Strauss.
Bij het onderzoek heeft de politie elf mensen vastgezet. Ze zouden vele kilo's cocaïne en hasj hebben verhandeld.
De onvermoeibare man uit Wenen begon zijn criminele carrière als inbreker. Toen het inbreken wegens zijn leeftijd niet meer lukte, schakelde hij over op drugssmokkel.
''Een kilo cocaïne is makkelijk te dragen'', verklaarde hij tegen de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.
De Oostenrijker zat al bijna veertig jaar achter de tralies. Zijn advocaat zei glimlachend: ''Hij maakt de theorie belachelijk dat de celstraf dient als afschrikking.''
Bij zijn veroordelingen zit zijn 20 jaar jongere vriendin Hanni steeds op de tribune. Het paar heeft slechts weinig tijd samen doorgebracht. Voor Hanni geen probleem: ''Dat houdt de liefde fris.''
(Bron)

Geen opmerkingen: