vrijdag, december 17, 2010

Veel bouwvakkers moeten doorwerken in kou

AMSTERDAM - Meer dan de helft van de bouwvakkers moet van zijn werkgever gewoon doorwerken bij een gevoelstemperatuur van onder de min zes graden. Dat blijkt uit een onderzoek onder leden van FNV Bouw. In de cao Bouwnijverheid is vastgelegd dat dit niet is toegestaan.
Bijna 51 procent van de deelnemers aan het onderzoek meldt dat het bedrijf niet goed voorbereid was op de naderende winter. Veel bouwplaatsen waren niet winterklaar gemaakt.
Bijna de helft, 45 procent, van de bouwbedrijven had wel voorzorgsmaatregelen getroffen. Daarbij valt te denken aan het winddicht maken van werkplekken, hittekanonnen opstellen of tenten plaatsen. Ook is tijdelijk alternatief werk een mogelijkheid.
De overgrote meerderheid van de beroepsgroep, 80 procent, blijkt wel goed op de hoogte te zijn van de afspraken die in de cao Bouwnijverheid staan over stoppen met werken in winters weer.
Het gaat hierbij niet alleen om de kou”, verklaart woordvoerder Eric Baars. “Met sneeuw is het door gladheid ook niet aan te raden om bijvoorbeeld het dak op te gaan.”
FNV Bouw hield in de eerste winterweek van dit jaar een enquête onder honderden bouwvakkers.
(Bron)

Geen opmerkingen: