vrijdag, december 17, 2010

Vier op tien meiden last van seksuele intimidatie

AMSTERDAM - Vier op de tien tienermeiden wordt lastig gevallen tijdens het stappen, zo blijkt uit een online enquête van meidenblad Fancy. Tijdens een avond uit drinken de pubers gemiddeld vier glazen alcohol en ook drugs is ze niet vreemd.
Vieze opmerkingen naar het hoofd, in de billen geknepen worden of zelfs aanrandingen zoals een hand in de slip, zijn voorbeelden van seksuele intimidatie waar de meisjes last van hebben.
Tijdens een avondje uit drinken meisjes gemiddeld vier glazen alcohol. 16 procent slaat tijdens een uitgaansweekend in totaal 12 alcoholhoudende drankjes achterover. Tweederde drinkt nog vóór het uitgaan. 14 procent doet dit ‘indrinken’ bijna altijd, 12 procent doet het vaak en 41 procent soms. Bij het indrinken, worden er gemiddeld drie glazen alcoholhoudende drank genuttigd.
Naast alcohol, zijn de jonge meisjes ook niet vreemd van drugs, zo gebruikt 7 procent wel eens wat tijdens het uitgaan, waarbij hasj of wiet het populairst zijn.
Een kwart van de tienermeiden die zelf geen drugs gebruikt, komt er wel mee in aanraking tijdens een avondje stappen. Zo gebruikt 24 procent van de vriendinnen of vrienden drugs en zelfs 35 procent die daar weer vrienden van zijn.
(Bron en meer)

Geen opmerkingen: