maandag, maart 14, 2011

Duizenden banen weg bij UWV

Bij het UWV verdwijnen de komende jaren 5000 tot 6000 banen en bij de Sociale Verzekeringsbank honderden. Dat blijkt uit een plan van minister Kamp van Sociale Zaken.
Hij wil dat het UWV en de SVB de komende jaren gaan bezuinigen, tot een bedrag van 410 miljoen euro in 2015.
Daarvoor moet onder meer het aantal vestigingen van het UWV worden verlaagd van honderd naar dertig. WW'ers krijgen in de toekomst vooral digitale dienstverlening, het aantal persoonlijke contacten wordt fors verminderd.
"Het UWV gaat in de toekomst zorgen dat alle vacatures verzameld worden en dat ze digitaal beschikbaar zijn. De werkzoekenden kunnen via internet de banen proberen te krijgen", zegt minister Kamp.
Voor mensen die nog niet aan internet gewend zijn, blijft voorlopig de mogelijkheid om rechtstreeks met de mensen op de kantoren contact te hebben.
De bezuinigingen zijn onderdeel van het streven 18 miljard euro te bezuinigen. Ook wil het kabinet zo de overheid kleiner, efficiënter en slagvaardiger maken en meer verantwoordelijkheid bij de burgers leggen.
"Het is uw eigen leven, uw eigen verantwoordelijkheid, uw toekomst en uw eigen inzet is het allerbelangrijkst", vindt minister Kamp.
(Bron)

""Het UWV gaat in de toekomst zorgen dat alle vacatures verzameld worden en dat ze digitaal beschikbaar zijn. De werkzoekenden kunnen via internet de banen proberen te krijgen", zegt minister Kamp."
1) Wie gaat ervoor zorgen dat die site eens fatsoenlijk gaat functioneren? Er niet steeds uit ligt, vastloopt als je 2 vacatures tegelijk wilt openen, een slechte zoekfunctie heeft en niet actueel wordt gehouden?
2) Krijgen werklozen met een lage uitkering een bijdrage in de kosten van een computer?

Geen opmerkingen: