zaterdag, maart 19, 2011

Politie Twente wil documentaire ongezien verbieden

ENSCHEDE – De politie Twente probeert het uitzenden van een documentaire van RTV Oost te verbieden en dreigt met een kort geding. Al kent het korps de documentaire niet, toch vreest het niet goed naar voren te komen.
Aanleiding is een documentaire van onderzoeksjournalist Rob Vorkink naar de vuurwerkramp. Eerdere onthulde hij dat in de strafzaak tegen de voormalige directeuren van SE Fireworks niet alle documenten aan het stafdossier zijn toegevoegd.
Hierop volgde aangifte tegen drie leden van het politieteam dat de ramp onderzocht. Nu vreest het korps een nieuwe uitzending over dezelfde feiten en negatieve beeldvorming.
Een nieuwe documentaire met nieuwe feiten vindt de politie onwenselijk en men dreigt naar de rechter te stappen. Binnen een week moet worden besloten of de uitzending geschrapt moet worden.
"Het besluit van de drie politiemensen om op deze, in hun ogen onterechte, beschuldiging te reageren, wordt door de politie Twente gesteund", schrijft het korps in een reactie aan NU.nl.
De aangifte zou niet terecht zijn. Daarom steunt de politie "haar mensen in hun verweer als aantijgingen al eerder niet terecht zijn gebleken en desondanks steeds weer worden gemaakt."
De politie weigert de beweringen en dreigementen verder te onderbouwen. Vorking wijst erop dat de politie de kans op wederhoor is aangeboden. RTV Oost reageert op de rel in de eigen uitzending van vrijdagavond om 21:15, waarbij ook al beelden uit de omstreden uitzending worden getoond.
(Bron)

Geen opmerkingen: