dinsdag, maart 15, 2011

Marlboro haalt bakzeil met prijsverhoging

BERGEN OP ZOOM - Philip Morris, de maker van onder andere Marlboro, komt terug op een eerder aangekondigde prijsverhoging voor sigaretten.
In eerste instantie zou een pakje Marlboro van negentien stuks voortaan 5,20 euro gaan kosten, nu wordt dat teruggebracht tot 5 euro rond.
''Omdat we ook in de toekomst concurrerend willen blijven met onze merken, hebben we de prijsverhoging heroverwogen'', aldus een woordvoerder dinsdag.
In de aanloop naar een accijnsverhoging per 1 maart dit jaar verhoogden de sigarettenfabrikanten hun prijs. Imperial Tobacco liet als eerste weten dat een pakje Gauloise voortaan 5,20 zou kosten voor negentien sigaretten. Philip Morris volgde die stap.
''Daarna kwamen andere fabrikanten zoals British American Tobacco (BAT) die de prijs van Lucky Strike minder verhoogden dan wij die van Marlboro. We kunnen niet te veel marktaandeel laten wegkapen.''
Als de prijsverschillen te groot worden, stappen rokers over naar andere merken of alternatieven, zoals zelf draaien. De accijns op sigaretten is per 1 maart met 0,22 euro verhoogd; daar kwam nog 0,04 euro btw bij.
(Bron)

Geen opmerkingen: