maandag, maart 14, 2011

Toch geen toilet in stoptreinen

AMSTERDAM - De 131 nieuwe stoptreinen van de NS krijgen toch geen toilet. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) vindt dit te duur.
Het uitrusten van alle nieuwe Sprinters met een toilet zou zo'n negentig miljoen gaan kosten.
De Tweede Kamer nam in december een motie aan waarin de minister werd opgeroepen toiletten te plaatsen in de stoptreinen.
Vakbonden, het personeel van de NS en reizigersorganisaties hadden hier al eerder om gevraagd.
Schultz van Haegen vindt dat 'in de huidige economische situatie' het uitgeven van negentig miljoen euro extra echter te veel van het goede.
Wel geeft ze spoorbeheerder Prorail opdracht om op veertig stations een wc te laten aanleggen. In alle intercity's en stoptreinen waar een op de drie reizigers langer dan een halfuur in zit, zal een toilet aanwezig zijn, verzekert de bewindsvrouw.
Om het gebrek aan wc's in sommige treinen te compenseren denkt Schult zonder meer aan het verbeteren van de verwijzing naar toiletten op treinstations voor reizigers.
Zo overweegt ze het laten maken van traditionele kaartjes over de locaties van stationstoiletten en aan het ontwikkelen van applicaties voor mobiele telefoons (apps), schrijft zij aan de Tweede Kamer.
(Bron)

Schijt aan de reiziger.

Geen opmerkingen: