woensdag, maart 16, 2011

Klacht tegen juf wegens vasttapen leerling

DEN HELDER - Een vrouw uit Den Helder eist dat een lerares van basisschool 't Tuselant in haar woonplaats wordt ontslagen. Ze zegt hiertoe onder meer een klacht wegens 'machtsmisbruik' te hebben ingediend bij de Onderwijsinspectie.
De onderwijzeres had de zoon van de vrouw aan zijn stoel 'vastgetaped' en liet op een ander moment vier leerlingen met hun blote handen wc-papier uit een verstopt toilet halen.
Algemeen directeur Doede Scholte van de overkoepelende organisatie Meerwerf, waar 't Tuselant onder valt, zegt dat de leerkracht voor haar ''pedagogisch onjuiste handelen schriftelijk is berispt.''
De moeder van de jongen neemt hiermee geen genoegen.
''Iemand die een leerling met tape aan zijn stoel vastzet, is totaal ongeschikt om les te geven'', zegt de inwoonster van Den Helder, die begin maart achter de 'vastplakactie' van de lerares kwam.
''Ik heb direct bij de school melding gemaakt van machtsmisbruik en verwachtte dat meer actie zou worden ondernomen.''
Scholte heeft de zaak intern onderzocht en vindt ontslag van de leerkracht te ver gaan. Het foute optreden van de beginnende juf moet volgens hem in de juiste context worden geplaatst.
''De jongen is vrij beweeglijk en zijn voeten werden een keer bij wijze van grap aan de grond vastgezet met verpakkingstape. Dat gebeurde in een plezierige sfeer: de jongen kon er zelf ook om lachen. De juf heeft hem later ook eens aan zijn stoel vastgezet. Weliswaar heel losjes en goed bedoeld, maar dat is niet natuurlijk niet erg handig.''
Volgens Scholte kwam na de klacht van de vrouw ook naar boven dat dezelfde lerares enkele maanden eerder vier leerlingen met hun blote handen toiletpapier uit de wc-pot heeft laten halen.
''Ze hadden het wc-papier in de pot gestopt, waarop de juf besloot dat ze het er gezamenlijk moesten uithalen.''
De moeder heeft de zaak ook gemeld bij de politie. Vrijdag doet ze daar ook officieel aangifte. De lerares overweegt op haar beurt stappen te ondernemen wegens smaad, aldus Scholte.
(Bron)

Ik vind dat dat 'gevoel voor humor' toch wel erg misplaatst is.

Geen opmerkingen: