woensdag, maart 31, 2010

Schoonmaaksector moet op de schop

UTRECHT - Alle partijen die te maken hebben met de schoonmaakbranche, willen met de overheid in overleg treden om te komen tot ''een structurele verbetering en professionalisering van de schoonmaaksector''.
Dat maakten de werkgevers in de branche, de vakbonden en de opdrachtgevers NS en Schiphol dinsdag bekend.
De partijen hebben maandagmiddag- en avond uitvoerig met elkaar gesproken over mogelijke oplossingen voor de problemen die een nieuwe cao in de weg staan.
De werkgevers en de bonden hebben onder het toeziend oog van de NS en Schiphol ook nog verkennend gesproken over mogelijke oplossingen voor het cao-conflict.
''Dit gesprek heeft op dit moment nog geen finale conclusie gebracht'', aldus de gezamenlijke verklaring.
Alle partijen zijn het wel eens dat er een ''breed gedragen sectoroverleg'' moet komen.
Dat overleg moet vooral gaan over de manier waarop contracten tot stand komen bij de aanbesteding van schoonmaakprojecten en over de arbeidsverhoudingen.
Een convenant moet daarvoor de basis bieden. ''Deze intentie zou een belangrijk onderdeel moeten worden van de nog af te sluiten cao.''
De acties van de schoonmakers voor een betere cao gaan dinsdag een nieuwe fase in. Drie grote opdrachtgevers, ABN Amro, de Telegraaf mediagroep en het UWV, worden op de korrel genomen.
Bij het UWV en ABN Amro zullen de acties een langdurig karakter krijgen, zoals eerder bij de NS en Schiphol het geval was. Dat liet FNV-bestuurder Ron Meyer dinsdag weten.
(Bron)

Geen opmerkingen: