vrijdag, april 02, 2010

Naaktkalender tegen achterstallig loon

AMSTERDAM –Stewardessen van Air Comet zijn uit de kleren gegaan om hun werkgever onder druk te zetten achterstallig loon uit te betalen. De Spaanse luchtvaartmaatschappij ging afgelopen december failliet.
Volgens het cabinepersoneel is sprake van een betalingsachterstand van maanden. Met de naaktkalender willen de stewardessen alvast een deel van het geld ophalen, maar de bedoeling is uiteindelijk dat de werkgever alsnog over de brug komt.
"We eisen alleen maar waar we recht op hebben", zegt gelegenheidsmodel Adriana Ricardo. "We hebben allemaal zo’n acht of negen maanden geen loon gehad."
In totaal zou Air Comet een schuld van 160 miljoen euro hebben, waarvan 7 miljoen aan personeelskosten.
Negen stewardessen hebben uiteindelijk hun medewerking aan het project verleend. Alle foto’s zijn genomen in en om de vliegtuigen, waaronder één in de cockpit en één in de turbine.
Air Comet heeft nog geen reactie gegeven op de ludieke looneis, maar aandacht voor de problematiek is er alvast wel: de Britse Daily Mail meldt vrijdag althans dat verschillende Spaanse kranten gepubliceerd hebben over de actie.
(Bron)

Geen opmerkingen: