vrijdag, april 02, 2010

Arnhemse huiseigenaren slachtoffer fraude

ARNHEM - Ruim 460 Arnhemse huiseigenaren zijn slachtoffer van grootschalige fraude bij Woning Onderhoud Stichting (WOS).
Voormalige bestuursleden hebben meer dan een half miljoen euro verduisterd, aldus het zittende bestuur vrijdag. De stichting heeft een procedure aangespannen bij de civiele rechter. Ook is aangifte gedaan bij de politie.
De stichting beheert sinds 1992 geld voor onderhoud en inspecties van woningen in Arnhem en werkt voor particuliere woningeigenaren.
Vanaf oktober vorig jaar bleven declaraties onbetaald en werden telefoontjes niet meer beantwoord. Tijdens een informatieavond voor gedupeerden werd een nieuw bestuur geformeerd.
Volgens het nieuwe bestuur had de stichting in 2007 nog 800.000 euro in beheer. Dat geld bleek eind vorig jaar grotendeels verdwenen. Bankafschriften laten zien dat er sprake is van talloze dubieuze overboekingen, aldus de secretaris van WOS.
De stichting eist het verdwenen geld terug van drie voormalige bestuursleden. Ook een bedrijf is voor rechter gesleept. Volgens het huidige WOS-bestuur gaat het vermoedelijke om een lege bv.
(Bron)

Geen opmerkingen: