woensdag, augustus 20, 2008

Aap zet metrostation Tokyo op stelten

AMSTERDAM - Een Japanse aap heeft deze week een grote groep agenten flink beziggehouden. Het beestje, dat doorgaans alleen voorkomt in de bergen en heuvels buiten de grote stad, nam maandag zijn intrek in een metrostation in Shibuya, een stadsdeel van Tokio.
De politie neemt de vangst van de aap uiterst serieus, nadat hij acht dagen geleden voor het eerst was gesignaleerd in Koganei city en er daarna aap-meldingen uit Setagaya waren gekomen.
In de stationshal in Shibuya keek de aap vanaf aanwijzingsborden neer op de massaal toegestroomde menigte. Met grote netten en stokken probeerden dertig agenten de aap naar beneden te krijgen.
Toen de aap zich in het nauw voelde sprong hij op volle kracht over de groep agenten heen en verdween hij tussen de mensenmassa. Navraag leerde de Japanse politie dat er geen aap is vermist in dierentuinen of bij particulieren.
Een politiewoordvoerder waarschuwt de bevolking via Japanse media het beestje niet vast te pakken, omdat hij gevaarlijker kan zijn dan hij lijkt.
Diverse video's van de kolderieke situatie in het treinstation circuleren over Japanse weblogs en op YouTube. Op de site van Mainichi Daily News is een foto te zien van de aap in de stationshal.
(Bron)

Geen opmerkingen: