zondag, augustus 17, 2008

TT 126 Duitsers onwel na gaslek in fabriek

In het Duitse Mönchengladbach zijn ruim 100 mensen onwel geworden door een gaslek in een verffabriek. Dertien van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Het gaat om personeel, brandweerlieden en buurtbewoners.
Het lek ontstond in de blusinstallatie van de fabriek waardoor een grote wolk CO2-gas is ontsnapt. De wijde omgeving van de fabriek is afgezet. Het gebouw staat in een dal waardoor de gaswolk boven de fabriek blijft hangen.
Het reukloze gas is zo'n vijftig huizen in de omgeving binnengekomen. De huizen moeten eerst worden gelucht voordat de bewoners hun woning weer in kunnen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een ramp op nog grotere schaal ( met veel doden) kan zich toekomstig voordoen ALS de plannen voor grootschalige CO2-opslag in Nederland van heel NW-Europa doorgaan.
Het eerste plan ( voor de bouw van een ZEPP-1 bij Drachten) is ingetrokken. Op dit moment bereidt SHELL met een aantal partners opslag voor onder de woonwijk Carnisselande bij Barendrecht. Ook Rotterdam wil miljoenen tonnen CO2 binnenhalen en opslaan. Een proef bij Ketzin/Berlijn zou de proef bij Barendrecht overbodig maken.

Er zijn grote gevaren verbonden aan CO2 afvang-opslag-transport-opslag. Veel publieksinfo is te vinden op het web-log OVERDRACHTELIJK.