woensdag, augustus 20, 2008

Tientallen doden door vliegramp Madrid

MADRID - Door een vliegtuigongeluk woensdag op de Madrileense luchthaven Barajas zijn zeker 45 mensen om het leven gekomen. Er vielen ruim veertig gewonden, van wie vijftien er slecht aan toe zijn. Dat meldde de Spaanse regering.
Een bron bij de reddingsdienst zei dat slechts 25 van de 173 inzittenden de vliegramp hebben overleefd. "Ze halen de verbrande lichamen naar buiten. Het toestel is volledig verwoest", aldus de bron.
Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Spanair, vlucht JK 5022, zou naar Las Palmas op Gran Canaria vliegen. Aan boord waren 164 passagiers en negen bemanningsleden.
Op Barajas is een grote reddingsoperaties gaande. Op televisiebeelden was te zien dat dikke rook opsteeg op de plaats van het ongeluk, dat gebeurde toen het toestel van het type McDonnell Douglas tijdens de start niet van de landingsbaan kwam.
Waarschijnlijk is één van de motoren vlak voor het opstijgen in brand gevlogen, waarna het vuur zich snel uitbreidde. Al het vliegverkeer op Barajas is stilgelegd. Blushelikopters zijn ingezet om het vuur te doven. De rookwolken zijn tot in het centrum van de Spaanse hoofdstad te zien.
Spanair is een dochteronderneming van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Het is de tweede Spaanse vliegmaatschappij in grootte na Iberia. Sinds de oprichting in 1986 heeft Spanair meer dan 104 miljoen passagiers op Europese bestemmingen vervoerd.
(Bron)

De radio meldde net dat het enige zekere is dat er 26 mensen levend uit het vliegtuig gekomen zijn, en dat andere bronnen zeggen dat er ruim veertig gewonden zijn. Dat zou dan ruim veertig overlevenden zijn. Duimen maar.

De vermeldingen zijn nu "ruim 100 doden".

Geen opmerkingen: