maandag, augustus 18, 2008

Helft jongeren test niet op soa's

AMSTERDAM - De helft van de jongeren die bang zijn een geslachtsziekte onder de leden te hebben, laat zich testen. De andere helft doet geen test, uit angst of met het excuus geen lichamelijke klachten te hebben. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van Soa Aids Nederland.
Van alle mensen tussen 18 en 35 heeft een derde zich ooit laten testen op een seksueel overdraagbare aandoening. Seksueel actieve jongeren tussen 15 en 17 laten zich veel minder vaak testen.
Ongeveer vijf procent van deze groep heeft ooit een test gedaan. Vrouwen laten zich vaker testen dan mannen, blijkt verder uit het onderzoek.
Soa Aids Nederland constateert verder dat jongeren die een nieuwe relatie ingaan, vaak na een tijdje ophouden condooms te gebruiken, zonder zich te laten testen. De organisatie lanceert maandag een nieuw televisiespotje dat jongeren ertoe aan moet zetten dat wel te doen.
(Bron)

En dan hoor je op de radio jongeren die toch echt niet achterlijk klinken, maar vol overtuiging zeggen dat je elkaar toch wel kent na een paar dates, dus dan is het wel veilig.

Geen opmerkingen: