dinsdag, augustus 10, 2004

FNV dreigt met acties bij Albert Heijn

ZAANDAM - FNV Bondgenoten dreigt bij Albert Heijn met acties. De reden ligt in onenigheid over de betaling van uitzendkrachten in de distributiecentra. Onderhandelingen hierover liepen maandag vast.
FNV-bestuurder H. Westerhof verklaarde na afloop van het overleg dat zijn organisatie van plan is AH een ultimatum te stellen. Als het bedrijf daar geen gehoor aan geeft, zullen mogelijk werkonderbrekingen volgen.
FNV Bondgenoten vindt dat uitzendkrachten in distributiecentra betaald moeten worden volgens een CAO van Albert Heijn zelf. Die CAO is sinds 21 maart niet meer van kracht, omdat de bonden die hebben opgezegd. Zolang er geen nieuwe CAO is, blijft de oude van kracht. Volgens AH geldt dat echter niet voor uitzendkrachten.
De uitzendkrachten worden nu betaald volgens de zogeheten ABU-CAO. Volgens FNV Bondgenoten is die regeling veel ongunstiger dan de CAO van Albert Heijn. De woordvoerder van het supermarktbedrijf spreekt dat tegen. "Sommige mensen krijgen zelfs meer." De FNV wil nu dat Albert Heijn de betalingsachterstand die het bedrijf zou hebben, gaat inlopen.
(Bron)

Geen opmerkingen: