vrijdag, augustus 13, 2004

Geheimen grootste knelpunt in relaties

UTRECHT - Veel relaties lopen vast omdat partners geheimen voor elkaar hebben of niet met elkaar praten. Naast buitenechtelijke slippertjes, verzwijgen echtparen bijvoorbeeld voor elkaar dat hen ontslag boven hun hoofd hangt, dat ze pornowebsites bekijken of zelfs dat ze kanker hebben. Dat constateert de Stichting Korrelatie.
De stichting krijgt veel telefoontjes en e-mails over relatieproblemen. Daarbij gaat het veelal over 'vastgelopen relaties'. Mensen praten te weinig openlijk met elkaar over gevoelens en houden uiteenlopende zaken voor zich, meldde Korrelatie vrijdag.
De oorzaak van relatieproblemen ligt vooral in het drukke leven dat mensen leiden, zegt T. Gerritsma die 27 jaar maatschappelijk werker is bij Korrelatie. "Mensen leven langs elkaar heen, groeien uit elkaar en vertellen niets meer." Als iemand dan gokverslaafd is, ruzie heeft op het werk of gevoelens heeft voor een ander, is dat haast niet meer bespreekbaar, verklaart Gerritsma.
Het kan volgens hem ook zijn dat partners dingen verzwijgen omdat ze de ander niet willen belasten. "Bovendien zijn sommige mensen bang om hun leven en dat van de kinderen overhoop te gooien." De maatschappelijk werker adviseert partners wekelijks zeker een uur met elkaar door te brengen. "Ze hoeven niet per se te praten, als ze maar tijd voor elkaar maken en er voor elkaar zijn."
(Bron)

Geen opmerkingen: