zondag, augustus 08, 2004

Stranden niet meer bereikbaar met auto

DEN HAAG - Sinds een uur of elf zondagmorgen zijn de populaire badplaatsen langs de Nederlandse kust vrijwel niet meer bereikbaar. De parkeerplaatsen bij de stranden van onder meer Scheveningen, Bloemendaal, Zandvoort en de Zeeuwse badplaatsen staan vol, net als de toegangswegen.
"Het heeft, net als altijd op dit soort mooie zomerse dagen in het weekeinde, geen enkele zin om nu nog met de auto naar het strand te rijden", zei een woordvoerster van de ANWB rond het middaguur. "Helaas zijn er nog steeds mensen die het proberen."Op de wegen in Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal is het extra druk wegens de formule-3-races op het circuit in Zandvoort. Die wedstrijden trekken tienduizenden bezoekers die veelal met de auto naar het matig bereikbare evenemententerrein trekken.
De N200 van Haarlem naar Zandvoort en de N201 van Uithoorn naar Zandvoort zijn gedeeltelijk afgezet omdat er in de badplaats geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn. Ook de N203 van Amsterdam naar Alkmaar is ter hoogte van Castricum afgesloten wegens gebrek aan parkeerruimte.
De ANWB adviseert strandbezoekers om de auto te laten staan en gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.
(Bron)

Sja, volgens mij riepen ze om acht uur al dat je vooral niet met de auto moest gaan...

Geen opmerkingen: