donderdag, augustus 12, 2004

Huisdieren en familie populair als wachtwoord

AMSTERDAM - Meer dan 75 procent van de ondervraagde internetters heeft een wachtwoord dat makkelijk te achterhalen valt. De internetters hebben een wachtwoord dat met familie, vrienden of een bijzondere datum te maken heeft, zo meldt security.nl. De internetters werden ondervraagd door creditcardmaatschappij Visa Europe.
21 procent gebruikte hun bijnaam als wachtwoord. Verjaardagen en jubilea werd door 15 procent gebruikt, evenals namen van huisdieren. 14 procent gebruikte de naam van een familielid en 7 procent maakt gebruik van een memorabele datum zoals de Battle of Hastings (De invasie van England in 1066).
Eenderde van de ondervraagden zei verder dat ze hetzelfde wachtwoord gebruiken voor al hun logins.
Hugo Bottelier, vice-president van Visa Europe zegt dat het niet verrassend is dat mensen namen gebruiken van hun geliefden of huisdieren om te gebruiken als wachtwoord: "Ze hebben vaak problemen om lange en ingewikkelde wachtwoorden te onthouden."
Hij zegt verder dat het beter is om wachtwoorden te kiezen die niet in het woordenboek staan: "Hackers kunnen via verschillende tooltjes de gemakkelijke wachtwoorden zo kraken. Zorg er verder voor dat je het wachtwoord niet te persoonlijk maakt, mensen kunnen het anders raden. En schrijf het zeker niet op."
(Bron)

Geen opmerkingen: