dinsdag, augustus 10, 2004

Nieuwe politielector was betrokken bij extreem-links

Peter Klerks die per 1 augustus is aangesteld als lector aan de politieacademie in Apeldoorn, is in de jaren tachtig betrokken geweest bij extreem-linkse activiteiten. Klerks was destijds gemeenteraadslid van de PvdA in Amsterdam.
Klerks zou onder andere hebben meegewerkt aan het achterhalen van politiegegevens en de publicatie daarvan in linkse bladen zoals Bluf!. Dat schrijft Metro dinsdagochtend naar aanleiding van een onderzoek dat schrijver Peter Siebelt deed voor zijn op handen zijnde boek over Klerks.
De nieuwe lector was in 1984 medeoprichter van Buro Jansen en Janssen (J&J) dat onderzoek deed naar de politie en inlichtingendiensten voor 'iedereen die er wat zinnigs mee kan doen', aldus een advertentie in het linkse blad AMOK. De advertenties waarin J&J mensen opriepen om informatie te leveren voor een 'smerisarchief' stonden tussen de artikelen over het maken van brandbommen, zo schrijft Metro.
Klerks ontkent dit bericht. Hij zegt wel van de activiteiten te hebben geweten maar zelf niet mee te hebben gedaan. "Dat waren anderen." Schrijver Siebelt: "Klerks aanstellen als lector is hetzelfde als Osama bin Laden les laten geven op de academie voor inlichtingendiensten."
(Bron)

Kweenie, in mijn oude werk zou de heer Siebelt een kreet in zijn dossier hebben waar het woord 'paranoïde' ook deel vanuit zou maken.

Geen opmerkingen: