donderdag, mei 20, 2010

ANWB-directeur wil vrouw niet in taxi van Marokkaan

Guido van Woerkom heeft tijdens een congres voor de nodige opschudding gezorgd door te verklaren dat hij zijn vrouw liever niet in een taxi ziet reizen met een Marokkaan achter het stuur. Dit alles gebeurde tijdens een congres van de VNF, de Verenigde Nationale Fleetowners.
Tijdens een presentatie over trends in mobiliteit verklaarde de directeur van de ANWB dat hij van mening was dat zijn vrouw, die jaarlijks vierduizend kilometer rijdt, minder belasting zou moeten betalen dan iemand die 100.000 kilometer rijdt. Vanuit de zaal kwam de vraag of het voor zijn vrouw niet goedkoper zou zijn om helemaal geen auto te bezitten en gewoon een taxi te nemen voor die paar kilometer per jaar. De reactie van Van Woerkom was op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen.
Hij gaf te kennen die oplossing niet te prefereren aangezien er nog wel eens een Marokkaan achter het stuur zou kunnen zitten. De reacties achteraf waren niet mild. Guido laat weten spijt te hebben van zijn uitspraak. Hij verklaart dat hij niet de intentie had chauffeurs uit verschillende culturen te beledigen en alleen de kwaliteit van taxivervoer in Nederland aan de orde wou stellen.
(Bron)

Geen opmerkingen: