vrijdag, mei 21, 2010

Politiecellen regio Amsterdam zijn vies

AMSTERDAM - Politiecellen in de regio Amsterdam zijn vaak te vies. Dat blijkt uit het donderdag openbaar geworden jaarverslag van de commissie van toezicht voor de politiecellen Amsterdam-Amstelland.
Deze controleert of de politie arrestanten wel juist behandelt.
Het schoonhouden van de cellen is volgens de commissie al jaren een punt van zorg. Dat heeft vorig jaar echter niet tot verbeteringen geleid. Sterker nog: ''De commissie heeft in 2009 een verslechtering van de kwaliteit van de schoonmaak waargenomen.''
Zo schrijven schoonmakers vaak op de bordjes op de deuren dat een cel is schoongemaakt, terwijl dat helemaal niet zo is.
En: ''De commissie heeft de indruk dat er door de ingehuurde schoonmaakbedrijven meer schoonmaakactiviteiten zijn toegezegd dan in werkelijkheid worden uitgevoerd.''
Verder zijn de matrassen niet altijd schoon. Dekens moeten worden vervangen als een arrestant vertrekt, maar blijven vaak liggen voor de volgende opgepakte persoon.
De commissie oordeelt overigens wel dat de arrestantenzorg in de politieregio Amsterdam-Amstelland in het algemeen ''heel goed'' is. Vorig jaar ging die ten opzichte van 2008 op een aantal belangrijke punten vooruit.
Zo bracht de politie in een district arrestanten niet meer voortdurend heen en weer tussen wijkteambureau en cellencomplex, wat vroeger wel nog het geval was.
(Bron)

Geen opmerkingen: