donderdag, mei 20, 2010

Britse tv krijgt abortusreclame

LONDEN - Op de Britse televisie worden komende week voor het eerst reclamespotjes van abortusklinieken uitgezonden. Dat heeft het bedrijf Marie Stopes International, dat in het hele Verenigd Koninkrijk abortusklinieken runt, donderdag bekendgemaakt.
Tegenstanders van abortus hebben furieus gereageerd. "Het is grotesk dat abortusklinieken op tv mogen adverteren, alsof zij autobedrijven of waspoederfabrieken zijn'', aldus een zegsvrouw van de organisatie Life.
Volgens de directeur van Marie Stopes International voorzien de reclamespotjes echter in een behoefte. "Er zijn duidelijk honderdduizenden vrouwen die informatie over seksuele gezondheid, advies en toegang tot diensten willen en nodig hebben'', aldus Dana Hovig.
Het bedrijf heeft een telefonische hulplijn die vorig jaar ongeveer 350.000 keer is gebeld en door de reclamecampagne meer bekendheid moet krijgen. In 2008 werden in Engeland en Wales meer dan 195.000 abortussen uitgevoerd. 91 procent daarvan betaalde de staatsgezondheidsdienst NHS.
(Bron)

Geen opmerkingen: