maandag, mei 17, 2010

Deelneemster Australian Next Top Model (16) moet afvallen

AMSTERDAM - Het programma werd vorig jaar nog geprezen om de voluptueuze winnares, maar nu lijkt Australian Next Top Model toch vooral weer in te zetten op meer commerciële, oftewel dunnere, modellen. Wie nog niet aan dat beeld voldoet, wordt gevraagd af te vallen.
Alison Boxer, een tiener uit Melbourne, is één van de deelneemsters van de realityserie. Met 55 kilo heeft de 16-jarige Alison volgens de Body Mass Index ondergewicht.
Toch is dat nog te zwaar volgens een medewerker van Fox8, de televisiezender die ANTM uitzendt, aldus News maandag.
Het model vertelt dat haar was gevraagd een paar centimeters op haar benen te verliezen. "Het was schokkend om dat te horen", zegt Alison. "Thuis zeggen mensen altijd dat ik te slank ben. Ik woog tijdelijk maar 50 kilo, dat vond ik zelfs te weinig. Ik kom van een plek waar velen zeggen dat ik moet aankomen, maar hier wordt mij gevraagd af te vallen."
Alison blijkt één van vier deelneemsters te zijn waaraan een week voor het filmen gevraagd werd of zij nog wat kilo's kon verliezen.
Een woordvoerder van de zender bevestigt dat aan een paar modellen gevraagd is gewicht te verliezen. Echter, niet bij de benen maar enkel rondom haar middel. Alison spreekt dat tegen, volgens haar is gezegd dat haar heupen en benen haar probleemgebieden zijn. Wat dit precies uitmaakt, is onduidelijk.
Modelagent voor de televisieshow, Lizzie Leighton Clark, zegt: "Producenten hebben niet specifiek naar een lichaamstype gezocht, maar als puntje bij het paaltje komt, moet je slank en lang moet zijn om een model te worden."
Megan O’Conner, woordvoerster van stichting Eetprobleem Victoria, is boos op het programma. "De meeste mensen zullen naar Alison kijken en een aantrekkelijke jonge vrouw zien, maar ondanks dat wordt er toch aan haar gevraagd af te vallen. Wij zouden het beter vinden als dit programma meer verschillende lichaamstypes zou promoten, in plaats van te suggereren dat modellen altijd slank moeten zijn."
Opvallend is dat dezelfde tendens onlangs ook bij de Rosemount Fashion Week te zien was. Vorig jaar liepen daar nog de allereerste volslanke modellen over de catwalk, maar de interesse lijkt dit jaar alweer verloren.
Geen van de plus-size dames haalde een opdracht binnen, dat een groepje voluptueuze modellen onmiddellijk aangreep als gelegenheid om op het terrein van de modeweek te protesteren.
(Bron)

Vreemd dat je iemand met ondergewicht mag vragen om af te vallen. Zo'n programma zou je moeten verbieden, in verband met het in gevaar brengen van de volksgezondheid.

Geen opmerkingen: