donderdag, mei 20, 2010

Vies ondergoed als nieuw doorverkocht

AMSTERDAM - Gedragen ondergoed wordt wel eens teruggebracht naar de winkel, en winkels verkopen deze items vervolgens probleemloos door. Dat ontdekte Today, een undercovershow van NBC.
Onder andere de winkels Target, Marshalls, Walmart en JCPenney werden getest op hun retourneerbeleid voor ondergoed. Bij zowel Marshalls als Walmart werd gedragen ondergoed teruggenomen en opnieuw verkocht.
In sommige bikini’s en ondergoedsetjes was zelfs opzettelijk een vlek gemaakt, maar ook deze items werden gewoon weer in de rekken gehangen.
Zowel Marshalls als Walmart laten in een reactie weten erg van de resultaten te zijn geschrokken. Beide winkels noemen de uitkomst onacceptabel. Ze hebben beloofd hun werknemers opnieuw op het retourneerbeleid te wijzen.
Microbioloog Peter Kmieck legt uit dat het gevaar van vies ondergoed niet onderschat moet worden: "Bacteriƫn, virussen en schimmels kunnen op deze manier overgedragen worden, met alle gevolgen van dien. Mensen kunnen hier ziek van worden."
Begin maart deed Today ook al een testronde. Destijds werden zeven winkelketens onderzocht, waarbij Bloomingdales, Victoria’s Secret, GAP, Macy’s en Nordstrom door de mand vielen.
Tiffany Luchsinger, een voormalig medewerkster van Victoria’s Secret, gaf destijds toe dat de lingeriewinkel zich inderdaad schuldig maakte aan het verkopen van gebruikt ondergoed. "Er zat duidelijk een bepaalde lucht aan sommige slips als we ze terugnamen. Deze lieten we een nacht hangen zodat de geur wegtrok en vervolgens hingen we het ondergoed de volgende dag weer in de winkel", vertelde ze hierover.
Tijdens de nieuwe uitzending ging Today ook hier weer langs. Victoria’s Secret en de vier andere winkels hadden hun beleid aangepast. Er werd geen vies ondergoed meer aangetroffen.
Toch wil Today-presentator Matt Lauer de kijkers op het hart drukken om alert te blijven: "Was nieuw ondergoed altijd voordat je het draagt."
(Bron)

Geen opmerkingen: