woensdag, mei 19, 2010

Kind (9) lanceert eigen stemwijzer

AMSTERDAM – De 9-jarige Wytze Walstra uit Haarlem heeft woensdag in Den Haag zijn eigen stemwijzer voor kinderen gelanceerd. Dit deed hij in het gezelschap van Tofik Dibi (GroenLinks) en zijn basisschoolklas.
Volgens Wytze ‘leken kinderen vergeten te worden’ in de campagne van de Tweede Kamerverkiezingen. Daarom bedacht hij zijn eigen stemwijzer.
Hij mailde aan alle politieke partijen vragen als ‘hebben kinderen wel voldoende speelruimte op school’ en ‘is er genoeg hulp voor kinderen met problemen’.
Het belangrijkste speerpunt vind Wytze echter het eten voor kinderen. Zo wil hij van de verschillende partijen weten of kinderen wel gezond eten en of ze niet te dik worden.
De antwoorden verwerkte hij, met hulp van zijn ouders onder wie SP-Kamerlid Arda Gerkens tot een stemwijzer. Wytze benadrukt echter dat de stemwijzer zijn eigen idee was.
De jongen hoopt dat kinderen door de stemwijzer in te vullen hun ouders adviseren op welke partij ze op 9 juni moeten gaan stemmen. Toen Wytze de stemwijzer invulde kwam hij zelf niet geheel verrassend op de SP uit. Toch wil de jongen als hij later groot is, het liefst voor de PvdA werken.
(Bron)

Geen opmerkingen: