zaterdag, mei 22, 2010

'Politiek heeft geen oog voor huurder'

DEN HAAG - De politiek heeft te weinig oog voor de belangen van huurders. Dat stelt de Woonbond.
''Dit blijkt niet alleen uit een vergelijking van de verkiezingsprogramma's, maar nog veel duidelijker uit de doorrekening daarvan door het CPB. Terwijl de koopsector met fluwelen handschoenen wordt behandeld, krijgen huurders zeer forse huurstijgingen'', moppert de bond.
Woonbonddirecteur Ronald Paping zoekt volgens een woordvoerder de verklaring er deels in dat de meeste politici 'zich moeilijk in de positie van een huurder kunnen inleven'.
Huurders zijn verreweg het slechtste af bij de VVD, heeft de Woonbond vastgesteld. ''Op basis van het VVD-programma stijgen de huren structureel tot 2040 met maar liefst 57 procent.''
Brigitte van der Burg van de VVD in de Tweede Kamer vindt dat de Woonbond de boel maar een beetje 'opjuint', maar dat het verhaal niet echt opgaat.
Als je uitgaat van de verwachte stijging van de prijzen van de koophuizen, ook over dertig jaar, is er volgens haar niet zoveel verschil met de stijging van de huurprijzen.
De VVD wil verder niet dat het gat tussen de prijzen voor kopen en huren groter wordt, omdat dat slecht zou zijn voor de doorstroming.
(Bron)

Geen opmerkingen: