donderdag, mei 20, 2010

Ook Vogue maakt modellen dikker

AMSTERDAM – Healthy-hoofdredacteur Jane Druker lag vorige week onder vuur nadat bekend werd dat een graatmager model op de cover van het tijdschrift dikker was gemaakt. Naar nu blijkt wordt ernstig ondergewicht van modellen echter veel vaker weggepoetst.
Photoshop staat in de modewereld bekend als middel om oneffenheden, rimpels en vooral vetrolletjes op foto’s te verwijderen, maar dat tij lijkt nu te keren. Magere modellen krijgen er juist steeds vaker een paar pondjes bijgeshopt, meldt de Daily Mail donderdag.
Ook de hoofdredacteur van de Britse Vogue, Alexandra Shulman, geeft nu namelijk toe dat ze ongezond uitziende modellen laat bijwerken. "Laatst vroeg ik een fotograaf om de modellen alsjeblieft niet te dun te laten lijken", aldus Shulman.
Robin Derrick, creatief directeur van de Britse Vogue, merkt eveneens op dat zijn carrière als beeldbewerker een andere wending heeft gekregen. "De eerste tien jaar van mijn loopbaan maakte ik vrouwen slanker, maar de laatste tien jaar Photoshop ik ze juist voller."
Johnnie Boden, eigenaar van het Britse kledingmerk Boden, zegt moeite te hebben met het vinden van modellen die overeenkomen met zijn doelgroep, moeders van in de 30. "We kiezen altijd modellen die een gezond gewicht hebben, maar telkens als de fotoreportage plaatsvindt, hebben de modellen teveel gewicht verloren", aldus Boden.
"Modellen zijn soms echt té dun", ondervond ook Leah Hardy tijdens haar werk op de redactie van de Britse Cosmopolitan. "Maar we kunnen deze meiden meestal niet weer naar huis sturen als ze op de fotolocatie aankomen. Er is vaak al betaald voor de fotograaf, stylist en de locatie en meestal zijn kledingstukken maar een dag te leen."
"Het dikker laten lijken van de modellen door middel van Photoshop is daarom vaak de enige oplossing", voegt ze daar nog aan toe.
Hardy vertelt bovendien dat dit Photoshoppen niet meer nodig zou zijn als modellenbureaus gezondere meiden zouden aannemen. "Dankzij Photoshop zien de lezeressen nooit de nadelige kant van té dun zijn. Zij zien de modellen niet zoals ze er echt uitzien: graatmager, dood haar en donkere kringen om hun ogen. Door de bewerkte versies, zullen veel vrouwen nooit tevreden zijn met hun eigen, niet-bewerkte lichaam."
(Bron)

Maar als ze te dun zijn, passen ze die kleding dan wel?

Geen opmerkingen: