woensdag, januari 31, 2007

Agenten in Velsen blootgesteld aan giftige rook

AMSTERDAM - Politieagenten zijn bij de brand op een schip in Velsen blootgesteld aan rook terwijl bekend was dat die giftige stoffen bevatte. Dat stelt de Nederlandse Politiebond (NPB).
De bond vraagt zich af waarom omwonenden en bedrijven woensdag is aangeraden ramen en deuren dicht te houden terwijl 'dienders vol in de rook worden geplaatst'.
Woensdagavond en -nacht is bij het brandende schip de Mobiele Eenheid ingezet om de omgeving te beveiligen. Volgens de NPB stonden zij in de rook zonder dat hun luchtwegen en hun huid werden beschermd.
De bond roept agenten die rook hebben ingeademd op om zich te laten onderzoeken door een bedrijfsarts. De NPB wil dat de ondernemingsraden nagaan hoe de risico's voor politieagenten tot een minimum kunnen worden beperkt.
In de haven van Velsen brak dinsdagmiddag brand uit op een vissersboot. Daarbij kwamen volgens de brandweer giftige stoffen vrij. Inwoners van Westzaan en Assendelft werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden vanwege een hoge concentratie blauwzuur en koolmonoxide.
(Bron)

Geen opmerkingen: