maandag, januari 29, 2007

Rover doet aangifte tegen beheerder RandstadRail

RIJSWIJK - Reizigersvereniging Rover wil dat er een strafrechtelijk onderzoek komt naar de beheerder van RandstadRail. Als blijkt dat het Stadsgewest Haaglanden veiligheidsproblemen heeft verzwegen, moet er een andere beheerder van de railinfrastructuur komen, aldus een woordvoerder maandag.
Rover doet aangifte tegen de beheerder. Het stadsgewest is volgens de organisatie verantwoordelijk voor levensgevaarlijke situaties op het spoor als blijkt dat informatie is achtergehouden.
"We nemen het zeer hoog op als dat de eerste stap was in een keten van gebeurtenissen die hebben geleid tot een ontsporing op 29 november waarbij 17 passagiers gewond raakten."
De inspectie voor Verkeer en Waterstaat moet de hervatting van treindiensten van RandstadRail dan uitstellen totdat een nieuwe beheerder is gevonden, aldus de woordvoerder. De reizigersvereniging denkt daarbij aan ProRail of het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET.
Het traject van de lightrailverbinding RandstadRail tussen Loosduinen en het station Den Haag Centraal is maandag niet geopend voor het publiek. Vervoerder HTM heeft besloten de opening een week uit te stellen nadat tijdens proefritten opnieuw tweemaal een treinstel ontspoorde.
(Bron)

Geen opmerkingen: