dinsdag, januari 30, 2007

Justitie pakt internetgokken aan

AMSTERDAM - Justitie gaat banken en andere betaaldiensten aanpakken die meewerken aan kansspelen op internet. Dat meldt dagblad De Pers dinsdag.
Veel websites waarop gegokt kan worden, werken met creditcards of online betaaldiensten, zoals iDeal. Volgens het ministerie is het echter strafbaar om betalingsverkeer voor goksites te faciliteren. In een brief waarschuwt het ministerie dat het zal ingrijpen als de bedrijfstak dat zelf niet doet.
In de Verenigde Staten verbiedt nieuwe wetgeving banken al sinds eind 2006 om diensten te leveren aan goksites. In Nederland drong onder andere beoogd regeringspartij de ChristenUnie al langere tijd aan op navolging van dat voorbeeld.
Banken en creditcardmaatschappijen worden steeds vaker op de vingers getikt om hun medewerking aan dubieuze webdiensten. Vaak zijn de sites zelf erg moeilijk aan te pakken, omdat ze vanuit het buitenland werken.
Onlangs nog besloten creditcardmaatschappijen hun medewerking te staken aan de Russische website AllofMP3, die muziek verkoopt zonder een vergoeding af te dragen aan de artiesten. In Nederland dreigde antipiraterijstichting Brein de betaaldiensten Chronopay en Clubmessage met rechtszaken als ze niet zouden stoppen met de verwerking van betalingen voor de site.
(Bron)

Geen opmerkingen: