woensdag, januari 31, 2007

No-claim nog niet afgeschaft

AMSTERDAM - De no-claim in de gezondheidszorg wordt nog niet afgeschaft. De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie van de SP verworpen die pleitte voor de afschaffing van de regeling per 1 januari.
De PvdA onthield zich van stemming vanwege de lopende formatiebesprekingen over een nieuw kabinet. De afschaffing van de no-claim wordt nu waarschijnlijk geregeld in het regeerakkoord.
PvdA-Kamerlid Eelke van der Veen liet voorafgaand aan de stemming in een verklaring weten dat zijn fractie in verband met de formatieonderhandelingen niet zou stemmen over moties die op het regeerakkoord vooruitlopen.
Het gaat dan om de uitbreiding van het basispakket, medisch-ethische thema's en om stelselwijzigingen als de afschaffing van de no-claim. De verklaring kwam Van der Veen op hoon vanuit de plenaire zaal te staan.
Met de no-claimregeling krijgen verzekerden die weinig tot geen zorgkosten maken maximaal 255 euro per jaar terug van hun verzekeraar. Een Kamermeerderheid, waaronder de beoogde coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie, vindt dat het systeem niet werkt en wil er vanaf.
Het CDA, als regeringspartij in de kabinetten-Balkenende verantwoordelijk voor de invoering ervan, veranderde vorig jaar in aanloop naar de verkiezingen van standpunt. De regeling zou vooral nadelig zijn voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten.
(Bron)

Dus nu is de invoerder tegen, de niet-al-te-enthousiasten zeggen ineens niks meer, en is het nou gek dat ik het niet meer snap?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou ik nou in retrospect toch nog 510 krijgen?

Nee, dat dacht ik al.

Anoniem zei

Het zal je genoegen doen te horen dat ik er met de invoering van het nieuwe zorgstelsel zó veel op vooruit gegaan ben, dat ik vandaag een extra belastingaanslag mocht ontvangen. Van dat geld betaalt men dan weer toeslagen aan mensen die erop àchteruit gegaan zijn.
Het begint er op te lijken dat er soms iets wèrkt in dit land :-)