woensdag, januari 31, 2007

Medisch uitzendpersoneel veelgevraagd

LIJNDEN - De vraag naar medisch uitzendpersoneel is vorig jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de ABU, de branchevereniging voor uitzenders. Door de prestatiecontracten in de zorg moesten zorgverleners meer personeel aannemen.
De groei in de medische sector bedroeg 36 procent in uren en 37 procent in omzet tegen respectievelijk 3 en 0 procent in het jaar ervoor. In zijn geheel liet de Nederlandse uitzendbranche in 2006 een stijging zien van 18 procent in uren en 19 procent in omzet.
De flinke toename van de vraag naar medisch personeel komt grotendeels door de verandering in het ziektekostensysteem in 2006.
Door prestatiecontracten die zorgverzekeraars hebben afgesloten met ziekenhuizen is meer personeel nodig. In deze contracten wordt bijvoorbeeld van ziekenhuizen verwacht dat ze binnen een bepaald aantal weken patiƫnten helpen.
Bovendien is het voor bedrijven en instellingen moeilijk om goed gekwalificeerd personeel te vinden, aldus een woordvoerder van de ABU. "Uitzendondernemingen slagen er toch meer in om de juiste match te maken."
In december van het afgelopen jaar was de vraag naar technisch uitzendpersoneel het grootst, maar ook in die maand liet de medische sector een sterke groei zien. Gemiddeld nam in december het aantal uitzenduren met 15 procent toe en de omzet was 18 procent hoger dan in december 2005.
(Bron)

Geen opmerkingen: