dinsdag, januari 30, 2007

Grote brand op schip in haven Velsen

VELSEN - In de haven van Velsen-Noord (Noord-Holland) is dinsdagochtend rond 09.00 uur brand uitgebroken op een diepvriestrawler. Dat heeft rederij W. van der Zwan, de eigenaar van het schip, laten weten. Het gaat om een groot schip met geïsoleerde ruimen.
Het schip was leeg en er waren ook geen mensen aan boord. Volgens de brandweer raakte ook tijdens de bluswerkzaamheden niemand gewond. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade was dinsdagmiddag nog weinig bekend.
Het schip lag afgemeerd aan het Zijkanaal A, aan de noordkant van het Noordzeekanaal, aldus een woordvoerster van de gemeente Velsen.
Metingen van de brandweer zouden hebben uitgewezen dat geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden en af te stemmen op de regionale omroep.
Door de dichte rook hadden weggebruikers slecht zicht. Om die reden werden ter hoogte van de Wijkertunnel de A9 (Beverwijk-Velsen), de N202 (zuidzijde Noordzeekanaal) en de N246 (noordzijde Noordzeekanaal) enkele uren afgesloten voor het verkeer. Het verkeer werd omgeleid. Rond 14.00 uur werd alleen de N202 weer vrijgegeven.
De gemeente Velsen geeft dinsdagmiddag in het Nova-college in Haarlem een toelichting op de situatie. Via de site www.crisis.nl wordt het publiek geïnformeerd over de brand op het schip.
Rederij W. van der Zwan had in augustus 2006 ook al te maken met een brand. Toen ging een pand van het bedrijf in Scheveningen grotendeels in vlammen op. Volgens de reder werd die brand veroorzaakt door kortsluiting.
(Bron)

Inmiddels is de brand weer opgelaaid en zijn/worden twee bedrijfsterreinen in Velsen en Beverwijk ontruimd, wegens hoge concentraties koolmonoxide en blauwzuurgas.
Je zou bijna zeggen: laat dat schip zinken, is het vuur in elk geval uit...

Geen opmerkingen: