woensdag, januari 31, 2007

Berlusconi biedt echtgenote publiekelijk excuses aan

ROME - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft zijn echtgenote Veronica Lario publiekelijk zijn excuses aangeboden voor amoureuze vleierijen. "Lieve Veronica, dit zijn mijn verontschuldigingen", begint het briefje dat onder meer op de website van de krant Corriere della Sera te lezen is.
Hij roemt zijn vrouw als een "schitterende persoon", die hun "aanbiddelijke" kinderen met zorg en "liefdevolle gestrengheid" op hun toekomst heeft voorbereid.
Veronica eiste woensdag publiekelijk excuses van haar 70-jarige man. In een brief aan het dagblad La Repubblica wees zij hem terecht.
"Van mijn echtgenoot en de publieke man eis ik een publiekelijke verontschuldiging omdat ik privé er geen heb gekregen", aldus de gewezen actrice Lario in haar brief, die woensdag op de voorpagina van de krant stond.
Berlusconi zou recentelijk parlementslid Mara Carfagna (31) hebben overladen met complimentjes. "Met jou zou ik overal naartoe gaan, zelfs naar een onbewoond eiland. Als ik niet al getrouwd was, zou ik jou onmiddellijk trouwen", heeft hij naar verluidt na een gala tegen haar gezegd.
"Dit zijn opmerkingen die ik opvat als kwetsend voor mijn waardigheid en die gezien de leeftijd van Berlusconi, zijn familiecontext en zijn politieke en sociale rol niet zomaar weggelachen kunnen worden als simpele beleefdheden", schrijft Lario.
De oud-premier schrijft dat hij graag grappen maakt, maar ook trots is. "Publiekelijk uitgedaagd is de verleiding om aan jou toe te geven sterk. En ik verzet me er niet tegen", schrijft Berlusconi.
Hij zegt de waardigheid van zijn eega in zijn hart te bewaken als een kostbaar goed, ook al komt "uit mijn mond de gedachteloze kwinkslag, de galante verwijzing, de kleinigheid van het moment". Berlusconi onderstreept dat hij nooit een andere vrouw ten huwelijk heeft gevraagd.
La Repubblica drukte de brief woensdag af op de voorpagina.
(Bron)

Geen opmerkingen: