woensdag, januari 31, 2007

Fiscus jaagt op leaserijders

AMSTERDAM - De fiscus opent de jacht op bezitters van een leaseauto die de Belastingdienst oplichten met het aantal privé gereden kilometers. Het zet wagens in die kentekens gaan scannen bij pretparken, woonboulevards, bouwmarkten en andere evenementen, schrijft De Telegraaf woensdag. ["Andere" evenementen? Is een bouwmarkt een evenement?]
Volgens de fiscus geeft een groot aantal leaserijders ten onrechte op dat het de auto privé voor minder dan vijfhonderd kilometers gebruikt. Zij hoeven daardoor geen bijtelling te betalen, 22 procent van de nieuwprijs van de auto. Zo'n 180 duizend automobilisten hebben tegenover de fiscus verklaard onder de vijfhonderd kilometer te zitten.
De Belastingdienst verwacht met de acties miljoenen euro's op te halen. Automobilisten die worden betrapt, moeten alsnog over de afgelopen twee jaar betalen. Ook krijgen ze een boete die kan oplopen tot vijftig procent van het niet-betaalde bedrag. Verwacht wordt dat duizenden automobilisten alsnog de juiste informatie zullen verstrekken.
(Bron)

En als je dan bij zo'n evenement als een woonboulevard bent (?), dan rij je dus meer privékilometers dan je mag.
Ik dacht dat m'n koorts gezakt was, dat ik wel weer een helder hoofd had. Maar dit snap ik óók al niet...

Geen opmerkingen: