woensdag, september 10, 2008

Albayrak wil agressie in gevangenissen aanpakken

DEN HAAG - Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) wil bedreigingen en intimidatie van gevangenispersoneel aanpakken. Slechte omgangsvormen door leidinggevenden moeten over ruim twee jaar gehalveerd zijn.
Agressie tussen collega's onderling wil de staatssecretaris met 30 procent terugdringen.
Dat staat in een plan van aanpak dat Albayrak woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De bewindsvrouw meldt daarin dat ze vasthoudt aan eerdere voornemens om ongewenste omgangsvormen bij de Dienst Justitiƫle Inrichtingen (DJI) sterk terug te dringen.
Albayrak reageert met haar plan op een onderzoek van de Arbeidsinspectie. Daaruit blijkt dat te veel personeel in gevangenissen en tbs-klinieken blootstaat aan agressie van zowel gedetineerden als collega's.
De Arbeidsinspectie heeft zich geconcentreerd op instellingen waar werknemers al minder tevreden waren. Daar heeft ruim vier op de tien gevangenisbewaarders regelmatig of structureel last van stress.
De staatssecretaris erkent dat het moeilijk wordt de problemen sterk terug te dringen, maar denkt dat haar plannen haalbaar zijn.
(Bron)

Geen opmerkingen: